Stokje wordt overgedragen aan Danny de Graaf image description

En het stokje gaat naar…

En het stokje gaat naar….Danny de Graaf van Sportivate Playground. Hij kreeg het vitaliteitsestafettestokje uit handen van wethouder Ben van Koningsveld voor de bijdrage van Sportivate Playground in het stimuleren van vitaliteit in Amersfoort van kleuter tot CEO. Tijdens het ambassadeursontbijt over het belang van sport en bewegen in het zakelijke leven kreeg Danny het stokje uitgereikt. ‘Het was een leuke verrassing en bevestiging. Des temeer om te laten zien wie we zijn en wat we doen’, zegt Danny. En daarnaast andere bedrijven stimuleren om zich ook actief te gaan bezighouden met vitaliteit.

Nederland is Europees kampioen stilzitten, begint hij. ‘De Nederlandse werknemer zit te lang. Daar willen we verandering in brengen door middel van laagdrempelige activiteiten, spellen en vergaderarrangementen die wij aanbieden aan de zakelijke markt. De slogan van Sportivate Playground is dan ook bewegen zonder zweten. Bewegen zonder te veel drempels. Meer richten op spelen en bewegen. Meer op teambuilding. Wanneer je een spel speelt met je collega’s, ga je ze anders ervaren en leren kennen. Je creëert een teamgevoel en krijgt daardoor uiteindelijk productievere teams, zegt Danny. ‘Sporten schrikt bij veel mensen te veel af, noem het bewegen en voeg bijvoorbeeld het woord spel eraan toe. En je je krijgt veel meer mensen mee. Dat is wat wij met Sportivate Playground zien de afgelopen jaren’.

Goede tip voor bedrijven om werknemers te stimuleren?

Ze een vast beweegmoment per dag in de agenda en haal elkaar vanachter het bureau vandaan, zegt hij. ‘Elkaar inspireren en activeren. Je hebt dan een paar kartrekkers nodig per organisatie. Kleine stapjes die je kunt zetten als bedrijf op vaste momenten (om) in beweging te komen.’ Bij Sportivate Playground hangen in het pand beweegroutes en allerlei voorbeeld oefeningen die de werknemers dan kunnen doen. ‘Elkaar stimuleren met een beweegrondje door het kantoorpand. Kies een spelvorm uit. Bijvoorbeeld jeu de boule met kersenpitzakjes. Je bent er even uit. Je zit daarna effectiever te werken. Maar een tafeltennistafel aanschaffen kan natuurlijk ook. Bedrijven die denken dat ze goed bezig zijn door een sportschoolabonnement aan hun werknemers te verlenen en daarmee te denken we zijn vitaal bezig, komen daarmee te makkelijk weg. Dat stimuleert niet genoeg.’Je moet het goede voorbeeld geven, zegt Danny.’

De vitaliteitsestafette is onderdeel van het vitaliteitsjaar van Marathon Amersfoort. Amersfoort in beweging krijgen doen we met zijn allen. En met deze estafette belangrijke sleutelfiguren die met vitaliteit bezig zijn te laten bijdragen. Het eerste estafettestokje is uitgereikt aan wethouder sport Ben van Koningsveld die deze op zijn beurt doorgeeft aan Danny. En aan wie gaat hij het stokje doorgeven? ‘Nog geen idee. Waarschijnlijk een bedrijf dat zich goed inzet om vitaliteit onder zijn werknemers te stimuleren, maar die wat zichtbaarheid kan gebruiken’. We blijven Danny en Sportivate Playground volgen.