Manon van Ingen-Duchene image description

Manon is op 11 juni jarig en loopt dan haar eerste 10 km

Manon van Ingen-Duchêne (31 jaar, Scherpenzeel) is sinds eind vorig jaar begonnen met hardlopen. Dankzij een maagverkleining en veel sporten is ze inmiddels 48 kilo lichter! Wat op zich al een hele prestatie is. En startte ze met hardlopen. “Ik merkte al gauw dat ik het superfijn vond en ik steeds verder ermee kwam!” 

In mei doet ze haar eerste obstacle run, maar ze zocht eveneens een hardloopevent, omdat ze het heerlijk vindt om gewoon te gaan rennen. Toen ze aan het kijken was naar de verschillende hardloop evenementen in de aankomende maanden, zag ze dat er een gepland was op haar verjaardag (11 juni) en in Amersfoort. Ze wist toen eigenlijk al dat ze de Marathon Amersfoort graag wilde lopen. Alleen ze had nog nooit 10 km gelopen. Ze kon er net 5 km lopen. Dus begon ze daarnaar toe te trainen, en toen het haar lukte om de 10 km te lopen heeft ze zich ingeschreven!  

De dag van het event is dus haar verjaardag en 13 maanden na haar maagverkleining. Dus op alle vlakken zal die dag voor haar een overwinning zijn! Manon zegt daar zelf over: ”Ik ga niet voor plek 1, 2 of 3, maar om over die finish te gaan, en te kunnen zeggen dat ik 10 km heb gelopen!”

Superleuk, Manon, dat je ons evenement hebt uitgekozen om je verjaardag te vieren. We maken er een feestje van!