FAQ

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen over de Marathon Amersfoort. Per onderwerp staan de veel gestelde vragen.

Inschrijven doe je hier. Staat jouw vraag er niet tussen? Vraag het ons! Stuur een mail naar: info@marathonamersfoort.nl

Inschrijven Marathon Amersfoort

 • Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

  Bij verzoeken voor wijzigen van afstanden en dergelijke mail naar info@marathonamersfoort.nl. Eventuele lastminute wijzigingen kunnen ook op de dag zelf gedaan worden bij wedstrijdloket bij Zandfoort aan de Eem.

 • Startnummer op naam?

  Wil je lopen met jouw naam op je startnummer? Schrijf je dan uiterlijk 15 mei 2023 in. Daarna is beperkte inschrijving nog mogelijk, maar zonder naam.

 • Kan ik mijn startnummer overdragen?

  Ja, dit is mogelijk via je inschrijving. Eventuele lastminute wijzigingen kunnen ook op de dag zelf gedaan worden bij wedstrijdloket bij Zandfoort aan de Eem.

 • Kan ik nog een medaille of t-shirt bestellen?

  Een medaille zit bij je inschrijving inbegrepen. Een t-shirt bestel je los ook via inschrijven.nl Shirts zijn te verkrijgen bij Run2Day in Amersfoort. Je shirt wordt dus niet naar je huisadres opgestuurd, maar haal je af in de winkel van Run2Day. Op 11 jun kan je het afhalen bij de informatietent op het Eemplein.

 • Hoe ziet het raceshirt eruit?

  In 2023 is er uit de samenwerking met ontwerpbureau Underdock een nieuw raceshirt ontstaan. Dit shirt is duurzaam en in Nederland geproduceerd. Het shirt is te bestellen voor € 19,50 bij je inschrijving of los te bestellen via de inschrijflink. Meer informatie over het shirt lees je hier: https://marathonamersfoort.nl/nieuw-2023-raceshirt/

 • Is er een bedrijvenloop?

  Nee, er is geen speciale bedrijvenloop met speciale vernoeming in de uitslagen. Wel kan je je met je collega’s inschrijven. Heb je hierbij hulp nodig, neem dan contact op met info@marathonamersfoort.nl

 • Tot wanneer kan je je inschrijven?

  Inschrijven is mogelijk tot en met 15 mei 2023.

 • Hoeveel is het inschrijfgeld?

  Voor de scholieren van het basis en VO onderwijs is deelname gratis. Voor de overige afstanden gelden verschillende prijzen per afstand. Wandelafstand € 14,00, 10 km € 20,00, 21 km € 30,00 en 5 km, € 14,00.

 • Wat gebeurt er bij afgelasting?

  Er is geen restitutie van inschrijfgeld mogelijk. Wel is het mogelijk op een alternatieve datum of volgende editie deel te nemen. Wanneer de deelnemer zelf door redenen niet kan deelnemen, is restitutie ook niet mogelijk.

 • Wanneer ontvang ik mijn startnummer thuis?

  Deelnemers die in Nederland wonen ontvangen het startnummer rond 6 juni op de deurmat. Buitenlandse deelnemers halen in de ochtend van 11 juni het startnummer op bij het wedstrijd loket bij Zandfoort aan de Eem.

Programma Marathon Amersfoort

 • Hoe laat is de start?

  De start van de Trainingsmarathon is op zaterdag 10 juni om 08:30 uur (vertrek vanaf Zon & Schild). De start van de 11e editie van Marathon Amersfoort is op zondag 11 juni om 09:00 uur vanaf het Eemplein. Bekijk het hele programma hier: https://marathonamersfoort.nl/programma/ of in de app.

 • Hoe ziet het parcours eruit?

  Het parcours is voor per afstand verschillend. Bekijk hier het parcours per afstand. Wel is de finish door de Amersfoortse binnenstad bij de loopafstanden hetzelfde. De wandelroutes hebben een ander parcours. Bekijk deze hier: https://marathonamersfoort.nl/parcours/ Parcours / course mini-marathons Parcours / course 21 km run ronde 1 (round 1) en ronde 2 (round 2) Parcours / course 10 km run Parcours / course 5 kilometer Parcours / course 15 km hike Parcours / course 25 km hike

 • Hoe worden de startvakken ingedeeld?

  Er is geen speciale indeling voor wedstrijdlopers of framerunners. Bij ons evenement mag iedereen meedoen. Wil je een beetje vooraan starten? Zorg er dan voor dat je op tijd bent.

 • Is er een kidsrun?

  Jazeker, er zijn de SKA-minimarathons voor de allerkleinsten tot en met de basisschool groep 7/8. Deelname is gratis voor de scholieren uit Amersfoort. Er is geen individuele prijsuitreiking voor de mini-marathons en schoolchallenge.

 • Is er een minimale leeftijd voor deelname?

  Voor de trainingsmarathon geldt een minimale leeftijd van 18 jaar, halve Marathon van 16 jaar, 10 km van 12 jaar.

 • Is er een tijdslimiet?

  Bij de trainingsmarathon is dit 5 uur. Bij de overige afstanden geldt, dat je voor 14:00 uur over de finish bent.

 • Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?

  De tijdsregistratie gaat via MYLAPS Bibtags.

 • Is er een app?

  Ja, er is een speciale Tracx app met allerlei handige info. Ook fijn voor jouw supporters om jouw prestatie te kunnen volgen. Download de app hier: www.marathonamersfoort.nl/download-de-marathon-amersfoort-2023-tracx-app/

 • Zijn er gpx bestanden?

  Per afstand is het parcours uitgemeten en deze is te exporteren naar bijv. gpx bestand.

 • Zijn er fotografen aanwezig voor persoonlijke actiefoto’s?

  Ja, er zijn drie fotografen aanwezig, ieder op een andere locatie. Helaas is er geen speciale actie of finishfoto. Wat wel helpt, is zwaaien naar de camera. En vergeet niet te lachen.

 • Is er een plattegrond van het start-finish gebied?

  Ja deze is er zeker. Deze kan je vinden onder faciliteiten op onze website: www.marathonamersfoort.nl/marathon/faciliteiten/ Hier vind je ook meer informatie over het evenement.

 • Is er een garderobe/omkleedruimte?

  Bij t Lokaal (Nieuwe Stad) kan je je omkleden. Je tas kan je kwijt bij Zandfoort aan de Eem. Beide locaties zijn dichtbij de start.

 • Zijn er toiletten?

  Ja, er zijn voldoende toiletten bij de start. Deze worden ook aangegeven door de bewegwijzering op het plein.

 • Waar kan ik parkeren?

  Kom bij voorkeur op de fiets. Parkeren kan in de parkeergarage Eemplein langs de start. Lees meer over bereikbaarheid: www.marathonamersfoort.nl/bereikbaarheid-11juni/

 • Kan ik mijn medaille laten graveren?

  Helaas is graveren niet mogelijk bij de duurzame medaille.

 • Zijn er verzorgingsposten

  Op het parcours zullen er verzorgingsposten langs de wegen staan waar je een bekertje water of PowerBar Isoactive sportdrank Lemon kan pakken. Daarnaast zijn er ook nog sponsposten met alleen bekertjes water. Op de parcourskaarten zijn ook de verzorgingsposten gemarkeerd: www.marathonamersfoort.nl/parcours/ Direct na de finish is er ook sportdrank en water beschikbaar.

 • Is er muziek langs het parcours?

  Ja, er zijn deze editie maar liefst bijna 18 acts langs het parcours. Dat is ongeveer om de 750 meter een optreden. Het muziekprogramma vind je op deze pagina: https://marathonamersfoort.nl/cultuur/

Overige vragen

 • Is er een goed doel?

  Ja, het goede doel is Vrienden van Meander. De opbrengst gaat naar oncologieprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Op zondag 11 juni wordt een cheque met het opgehaalde bedrag uitgereikt.

 • Waarom geen marathonafstand? Het evenement heet toch Marathon Amersfoort?

  Vorig jaar heeft het bestuur besloten wegens praktische en veiligheidsredenen om de marathonafstand los te koppelen van het evenement. Dit jaar is er gekozen voor een trainingsmarathon op zaterdag 10 juni. Dit is geen wedstrijd, maar een training. Dit is geen definitief besluit en er is hoop om de wedstrijd marathon, zodra de situatie dit toelaat toe te voegen aan het programma.