Rondje Liendert-Waterwingebied

Deze beweegroute Liendert* van 4,4 kilometer gaat door het Waterwingebied en langs het Valleikanaal. En is een mooie toevoeging aan de bestaande beweegroutes. Deze mooie natuurroute kan je zowel rennend als wandelend afleggen.

Het rondje start bij sportcomplex Amerena. En gaat daarna door het voormalig waterwingebied wat zich nu heeft ontwikkeld tot een aantrekkelijk natuurgebied met een variëteit aan flora en fauna. Daarna volgt een bocht richting het Valleikanaal, waar je langs blijft lopen tot de bocht naar de Zwaluwstraat, tot aan de Amerena.

De kidsroute van 3 kilometer heeft een afslag die is aangegeven met oranje punaises. Er is een opstappunt bij buitenkast de Horsten.  De route is volledig verhard en gaat over fiets- en voetpaden. De route is gemarkeerd met punaises in het asfalt en brengt je vanzelf weer bij het startpunt.

De route vind je hier. Of doe mee aan de Strava Challenge

* De beweegronde is nog in aanleg. Rond de zomer van ’23  zal de definitieve marketing met punaises en borden plaatsvinden. Tot die tijd is het handig bovenstaande routekaart te gebruiken.

 

 

image description